Sıhhi Tesisat İşlemleri Neleri Kapsar?
Sıhhi tesisat, bir yapı için gereken suyun depolaması, temini, yumuşatılması, ısıtılması, dağıtımı ve basınçlandırılması konularını içerir. Bunun yanında pis suyun atılması, yağmur suyu tahliyesi, yangın söndürme durumları ve atık suyun atılması gibi konuları da kapsar.
Sıhhi Tesisatın Önemi
Sıhhi tesisat işlemleri günlük hayatın devamlılığı için çok önemlidir. Örneğin temiz su tesisatları için binaların içerisine farklı büyüklükte ve genişlikte borular döşenir. Bunun yanında pis su boruları da bina içerisindeki kanalizasyona atık suları iletir. Bu boruların birbirinden farklı olması, birbirine karışmaması için sıhhi tesisat alt yapısının düzgün olması gerekmektedir.
Aynı zamanda borularda yaşanabilecek su kaçakları yüzünden binalarda daha büyük sorunlar görülebilir. Örneğin boruların değişimi için binanın zemini hasar görebilir. İnsanların daha sağlıklı, konforlu, ekonomik ve güvenli bir şekilde yaşayabilmesi için sıhhi tesisat çok önemlidir. Bunun yanında kendini her gün geliştiren ve yenileyen bir uzmanlık alanıdır. Model sıhhi tesisat sisteminin oluşabilmesi için aşağıdaki adımlara dikkat edilmesi gerekir;
- Yapı sahiplerine temiz ve güvenilir bir su sağlamak, farklı herhangi bir sıvının karışmasını önlemek sıhhi tesisatın temelidir.
- Aygıt sayısı, basınç yönünden uyumlu sistemin kurulması, suyun depolanması ve su miktarının ayarlanması önemlidir.
- Pis su sisteminin kirlenmesinin, tıkanmasının önlenmesi için düzenli bir bakım uygulanması ve kaliteli malzemelerin kullanılması gerekmektedir.
- Tesisat ömrünün fazla olabilmesi için dağıtım malzemelerinin kaliteli ve uygun boruların seçilmesi önemlidir.
- Pis suyu ve temiz suyu birbirinden uygun bir şekilde ayırmak, havalandırmak ve yalıtımının sağlanması gerekir.
- Sıhhi tesisat işlemleri sırasında pis suyun çıktığı borularda herhangi bir çatlak meydana gelmemesi için alanının doğru belirlenmesi gerekir. Aksi takdirde tüm binaya kötü bir koku yayılabilir.
Sıhhi Tesisat İşlemleri
Temiz suyun insanlara daha sağlıklı gelebilmesi için kullanım yerlerinin, pis suların ise toplanıp binadan çıkarılması için sağlanan boru ağının düzgün bir şekilde yapan kişiye sıhhi tesisatçı denilmektedir. Sıhhi tesisatçılar insan sağlığını korunmasında doğrudan ilişkilidir. İnsanların kaliteli bir yaşam sürmesi için gerekli olan tüm işlemleri Manisa su tesisatçısı etkin ve dinamik ekibiyle sağlayabilir. Tesisat sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi sayesinde insanlar binalarında daha huzurlu bir şekilde yaşar.